6 módszer a dohos szag kihozására a ruhákból és törölközőkből

6 min read

 A mosodai szag olyan dolog, amivel évek óta küzdök. Két tizenéves fiúnál a dohos ruhák adottak. Mivel nyáron magas a páratartalom, hajlamosak vagyunk dohos törölközőkre is, mert egyszerűen nedvesek maradnak a törölközőrúdon.

dohos törölközők tisztítása

A régi elöltöltő alátétünk sem segített a helyzeten. Még akkor is, ha a futótisztítási ciklusok és az ajtó nyitva hagyása mellett maradt, mindig dohos szaga volt. (Januárban cseréltük ki az egységet, és az új alátét sokkal jobb. Van egy lefolyója, és kitisztul az alátétdob alatt.)

Megjegyzés – Ne felejtse el rendszeresen tisztítani a mosógépet! További információért tekintse meg a “Mosógép szagai – Hogyan lehet megszabadulni a büdöstől” című részt. (Ne hagyjon nedves ruhát az alátétben ülve – ez iszonyatos dohos szagot hagyhat maga után.)

Ebben a bejegyzésben megvitatjuk, hogyan lehet a ruhákból és törölközőkből kihozni a dohos szagot, és hogyan lehet felfrissíteni a dohos szekrényeket. Egy általam szeretett termékcsaládnak, az EnviroKlenznek is kiáltok. Bámulatos büdös ereje van.

6 módszer a dohos szag kihozására a ruhákból és törölközőkből

A legidősebb fiam szeret szintetikus anyagból készült edzőtermi rövidnadrágot viselni. Egy idő után dohos szagot kapnak, ami egyszerűen nem fog kijönni. (Amíg meg nem találtam az alább megosztott megoldást.)

Az alagsori fürdőszobában is zuhanyozik – és nem cseréli ki nagyon gyakran a törülközőit.

Nézzünk meg néhány lehetőséget a dohos mosodai szagokra…

1. Fehér ecet

A férjem nagybátyja sok éven át kereskedelmi mosodát vezetett, és fehér ecettel esküdött a foltok és a szagok eltávolítására. Segít eltávolítani a kemény vizet és a ruhákra felgyülemlett mosószereket is.

Megjegyzés: A ruhák mosásakor ügyeljen arra, hogy a megfelelő típusú és mennyiségű mosószert használja. A mosószermaradványok csapdába ejtik a nedvességet, így valószínűbb, hogy dohos törülközők és az izzadt ruhákon elhúzódó szagok lesznek.)

Évek óta használok fehér ecetet az öblítési ciklusban (szövetlágyító helyett). Töltse fel a szövetlágyító helyet, és már mehet is. Adjunk hozzá egy csésze ecetet rakományonként a felső rakodókhoz, 1/4-1/2 csészét az elülső rakodókhoz.

Egyes online útmutatók azt javasolják, hogy a dohos törölközőket forró vízben mossa le egy teljes csésze fehér ecettel (mosószer nélkül), hogy eltávolítsa a penészszagot.

2. Szódabikarbóna

Egy másik klasszikus szageltávolító, a szódabikarbóna közvetlenül a ruháival együtt behinthető a mosógépben. Ismét kb. 1/4-1/2 csésze szódabikarbónát használok rakományonként, majd fehér ecetes öblítést.

3. Enzimszag-eltávolítók

Mivel a testszag nagyrészt felelős a fiam dohos ruháiért, úgy gondoltam, hogy az enzimtisztítók segíthetnek lebontani a bűzt.

A szintetikus rövidnadrág jobb lett, de nem 100%. Nagyobb szerencsém volt, hogy eltávolították a kedvtelésből tartott vizelet szagát.

A BioKleen termék jobb volt, mint a helyi mezőgazdasági áruház terméke, mert szagtalan volt. Furcsa módon a farmbolt termékének nehéz, parfümszerű illata volt. Szerezze be a BioKleen Bac-Out-ot itt.

4. 20 Mule Team Borax

In the book “Talking Dirty Laundry with the Queen of Clean”, the author recommends pretreating heavy soiled musty towels with borax.

To pretreat, soak towels in a tub of hot water and 1/2 cup 20 Mule Team Borax for an hour before washing. Wash your clothes as normal. Get 20 Mule Team Borax here.

5. Sunlight

I’m a big fan of line drying clothes when the weather allows me to do so. Sunlight exposure kills some odor causing microbes, and a nice breeze helps improve air flow to all the nooks and crannies.

The downside of using sunlight is the bleaching effect. Over time, it will lighten clothes, making them look more worn.

A napfény is lebontja a rugalmas és a spandexet ismételt expozícióval, ugyanúgy, ahogy törékenyebbé teszi a műanyagot. A napfény szageltávolító ereje sokkal jobban működik a természetes szálakon, például a pamuton, és nem olyan jól a szintetikus anyagokon.

Lásd a Prairie Pin Pouch kézzel készített ruhacsipesz táskát egy régimódi ruhacsipesz opcióért és Kevin minőségi ruhacsipesz -A legjobb ruhacsipeszek, amelyeket valaha használtál a nagy teherbírású ruhacsipeszekhez. (Azt is megtanulhatja, hogyan készítsünk gyapjúszárító golyókat, hogy csökkentse a száradási időt a ruhaszárítóban.)

Enviroklenz mosodafokozó a szageltávolításhoz

6. EnviroKlenz mosodajavító

Az EnviroKlenz Laundry Enhancerrel elért eredményeim nem más, mint elképesztőek. A dohos rövidnadrág már nem dohos. Csak tiszta illatúak – nincs parfüm, nincs takarás.

Egy mosási ciklus után javulást vettem észre. Két mosással a szag eltűnt. Ez egy bűz, amivel évek óta küzdök. (Anyósom azt mondta, hogy csak ki kellett volna dobnom a rövidnadrágot, de ő csak otthon viselte őket.)

Körbejártam a házat, és az egész család megérezte a már nem büdös rövidnadrág illatát.

A terméket úgy forgalmazzák, hogy megszabaduljon az új ruhák szagától, és elkerülje a szagok felszedését a mosókonyhaszőnyegen, de nagyszerűen működik a sima régi, dohos ruháknál is.

Hozzáadom a szagtalanítót a mosószerhez, és kihagyom az ecetes öblítést (az Enviroklenz utasításai szerint).

Odaadtam egy csésze terméket néhány szomszédunknak, hogy teszteljék a mezőgazdasági ruháikat. Azt mondták, hogy az EnviroKlenzzel mosott hentes ruhák tisztábbak és frissebbek voltak, mint a fehérítővel mosottak.

Az EnviroKlenz termékcsalád öt éve létezik, és megvásárolható online és néhány olyan egészségügyi szolgáltatónál, akik kémiai érzékenységgel foglalkoznak.

Körülbelül 1-2 evőkanálot használtam terhelésenként, jó eredménnyel. (Általában 1/4-1/2 csészét használ rakományonként.) Könnyen kihozhatok 15-nél több rakományt a 15 töltetes palackból.

Még 2017-ben kezdtem egy áttekintő mintával, és azóta is vásárolom.

dohos szageltávolító

Dohos ruhák a szekrényben

Mit kell tennie, ha a ruhák szaga dohos a szekrényben ? Persze, mindent kivehetsz és kimoshatsz, de ha nem foglalkozol a mögöttes problémával, akkor megint csak dohosak lesznek.

Először vizsgálja meg a szekrény elrendezését, és keresse meg a penészt és a penészgombát. Otthonaink egyre szorosabbra épülnek. Kevesebb légáramlás = fokozott penész- és penészkockázat.

A szekrény sarkai hírhedtek a penész és a penész növekedésének hordozásáról, és könnyen észrevétlenül maradhatnak. Ha penészt vagy penészt talál, használhatja a DIY természetes tisztítószerek posztjának univerzális permetező és szőnyeg szagoldó receptjeit a tisztítás elősegítésére.

Megjegyzés: Ha a probléma súlyos, kérjük, forduljon egy képzett penészjavító csapathoz. A penész spórák súlyos egészségügyi problémákat okozhatnak. Ha van egy szobája vagy pincéje, amelynek szaga dohos, nézze meg a “Musty Smells in the House – Finding Them and Getting Them” (Dohos szagok a házban – megtalálni őket és megszabadulni tőlük) című részt.

Három barkácsolási lépés, amikor a szekrény ruhái dohos szagúak:

  1. 1. Nyisd ki a szekrény ajtaját! Ha lehetséges, tartsa nyitva a szekrény ajtaját a légáramlás növelése érdekében. A louvered ajtók jobbak, mint a szilárd ajtók, mert csukott állapotban is lehetővé teszik a légáramlást.
  2. 2. Tisztítsa meg a szekrényt! Szabaduljon meg a fel nem használt vagy ritkán használt tárgyaktól, és szervezze meg, mi maradt a légáramlás javítása érdekében.
  3. Amikor takarítasz, érdemes megfontolnod azt a régi trükköt, hogy megfordítod a fogasokat, amikor visszaadod a ruhákat. Ha egy tárgyat viselnek, a fogas visszaáll a normál állapotba. Egy adott idő elteltével mindent, amit nem viseltek, eltávolítanak a szekrényből és adományozzák.
  4. 3. Vegyünk egy kis ventilátort a padló szintjén. A sógoraimnak volt egy alagsori szekrénye, krónikus dohos szaggal. Végül vásárolt néhány apró ventilátort, és a szekrény aljára tette őket, ki-be irányítva a levegőt. Ez megszabadult a penésztől és a szagtól.
  5. Ezeket időzítőn is beállíthatja, ha nem szeretné, hogy 24/7-ben fussanak. Szerezzen be egy Holmes mini rajongót itt.

Ezeknek a tippeknek segíteniük kell megszabadulni a dohos ruháktól és törölközőktől, hogy a ruhanemű friss és tiszta illatú legyen. A mosodai foltok eltávolításával kapcsolatos tippekért nézze meg a “Csináld magad mosoda és háztartási tisztítószerek” című részt.

További tisztítási tippek…

Kérjük, tekintse meg ezeket a cikkeket további tisztítási ötletekért:

Van olyan tisztítási problémája, amely segíthetne? Elmulasztottam egy módot arra, hogy kiszabadítsam a dohos szagot az Ön számára megfelelő ruhaneműből? Hagyjon megjegyzést, és tudassa velem. A megosztásokat, a pineket és a hasznos megjegyzéseket mindig nagyra értékeljük.

ingek a ruhavonalon

Utolsó frissítés: 2020.

Óriási különbséget jelent, ha megosztja cikkeinket. Nagyon köszönöm!

Turn your Android Phone into Money by Playing These Games!

Mobile phones you use on a daily basis are also devices that can make you some extra cash. And for all Android users out...
administrator
2 min read